Питання та відповіді фітнес-тренування для жінок

Чи можна схуднути, плаваючи в басейні? Якщо так, то скільки потрібно займатися, щоб скинути вагу?

basein

Відповідь: Все залежить від того, як ви плаваєте. Якщо ви кожен раз приходите в басейн і висите на бортику (або бовтаєте із подружками), то це не тренування, а «водна процедура». Відзначимо, що плавання відноситься до кардіонавантаження, тому від нього ви точно схуднете. Щоб досягти максимального ефекту, навчіться правильно плавати брасом. Дотримуйтесь техніку дихання: гребок руками (вдих) – поштовх ногами – ковзання (видих). Так вам буде легше плавати, і ви станете рухатися швидше. Як і у випадку з бігом або заняттями на велотренажері, плавати слід не менше півгодини, але не більше 2-х годин (інакше ви просто перетренуєтеся). Для початку рекомендуємо тренуватися 40-60 хвилин. До речі, плаваючи у воді, нагрітій не більше ніж до 30 ° С, ваш організм витрачає енергію на підтримку температури тіла, тому ви витрачаєте більше калорій.

У мене в’ялі руки. Пробувала підтягнути м’язи в тренажерному залі але через нестачу часу кинула тренування. Зараз намагаюся підтягнути їх вдома, але нічого не виходить. Чому?

trenuvania-ruk

Відповідь: Головна проблемна зона у жінок – це тріцепс. У звичайному житті цей м’яз задіюється нечасто і якщо ви не тренуєтеся, в пахвових западинах утворюються некрасиві жирові складки. Існує багато вправ, які допомагають зміцнити ці зони. Одна з найефективніших всім відомі – це віджимання. Якщо вам важко виконувати їх від підлоги, можна спробувати практикувати цю вправу біля стіни. При цьому руки розставте ширше, кисті розгорніть в різні боки, а ноги поставте якнайдалі від стіни. Ви повинні відчути, як напружуються грудні м’язи і «втягуються» пахвові западини. Також добре опрацьовують м’язи рук і грудей такі види активності як лижі, теніс, плавання, волейбол, бойові мистецтва. Найголовніше – регулярність. Якщо ви будете займатися кілька разів на тиждень і стежити за своїм харчуванням, то результат не змусить себе довго чекати.

Наскільки ефективні заняття з хулахуп? Скільки часу його потрібно крутити, щоб зменшити обсяг талії?

hulahup

Відповідь: тренування з хулахуп – відмінний спосіб урізноманітнити свої заняття і уникнути рутини. А якщо фітнес приносить задоволення, то результат не змусить себе довго чекати. Щоб домогтися позитивного ефекту, крутіть обруч як можна довше. Тут можна відзначити наступне: будь-яке безперервне навантаження, яке триває більше півгодини, є аеробним. У процесі організм черпає енергію з жирових “депо” і людина поступово скидає вагу (природно, обсяг його талії при цьому зменшується). Наша порада: вирішуйте самі, скільки в день ви готові займатися з хулахуп. Адже необов’язково крутити його 30-40 хвилин: на початку тренування (перші 15-20 хвилин) використовуйте його а потім без зупинки приступайте до стрибків зі скакалкою (як варіант, вправи зі степ платформою). Займайтеся регулярно, і талія стане тоншою.

 

Підкажіть, будь ласка, як прибрати жирові скупчення на попереку?

tanci

Відповідь: У боротьбі з жировими відкладеннями на попереку вам допоможуть танці. Особливо ефективні такі стилі, як стрип-пластика, латина та клубні танці. Займаючись ними, ви будете виконувати рухи, які активно задіюють м’язи поперекового відділу. Перерахуємо найпопулярніші з них: хвилеподібні рухи («хвилі») стегнами (спочатку ви повинні виконувати їх з великою амплітудою, а потім з маленькою), стиснення діафрагми (наприклад, рухи плечима, втягування живота і т.п.). Якщо ви будете поєднувати їх з регулярними вправами на прес (скручування на підлозі, фітболі або на спеціальному тренажері), то через 2-3 місяці досягнете відмінного результату.

Можу займатися фітнесом тільки по вихідним. Чи зможу я схуднути, якщо буду тренуватися лише в суботу та неділю?

fitnes-na-vuhidnuh

Відповідь: На жаль, скинути вагу при такому режимі тренувань ви не зможете, а от покращити тонус м’язів – цілком. Для цього в суботу займайтеся на кардіотренажерах і виконуйте кілька силових вправ для верхньої частини тіла (наприклад, жим штанги лежачи або зворотні розведення в тренажері). На наступний день тренуйте нижню частину тіла (ноги і сідниці), а після тренажерного залу плавайте в басейні. Але звертаємо вашу увагу, що при такому режимі тренувань слід правильно розподіляти навантаження, інакше ви ризикуєте розтягнути суглоби (зв’язки) або натренувати не ту групу м’язів. Крім того, намагайтеся більше рухатися протягом робочого дня. Заведіть звичку здійснювати 30-хвилинні прогулянки швидким кроком (після роботи або перед нею) і ви поліпшите стан вашої серцево-судинної системи.

Administrator

Засновник сайту: "Бодібілдинг та фітнес для початківців"

See all author post
0
X